Coop donerer visirer for to millioner kroner

Publiceret dato

 


Coop donerer visirer for to millioner kroner

31-08-21

Godt 263.000 visirer fra Coop kommer nu til at hjælpe Ghana med at dæmme op for corona-pandemien. Det er den danske organisation Global Medical Aid, der sørger for, at visirerne kommer frem til Ghana.

Under corona-krisen var der et stort behov for visirer, der kunne beskytte medarbejdere og kunder mod smittespredning, men corona-situationen i Danmark er nu så meget under kontrol, at det ikke længere er nødvendigt at have mange visirer på lager.

Derfor har Coop besluttet at donere for to millioner kroner visirer til den danske humanitære organisation Global Medical Aid. De 263.000 visirer skal videre til Ghana i Vestafrika, hvor der mangler beskyttelsesudstyr, fortæller Coops administrerende direktør, Kræn Østergaard Nielsen.

”Jeg er glad for, at vi i Danmark er kommet nogenlunde sikkert igennem Corona. Jeg er glad for, at vi ikke behøver at gå med visirer mere. Og jeg er meget glad for, at vi nu kan hjælpe andre, der har brug for visirerne,” siger Kræn Østergaard Nielsen.

Hos Global Medical Aid er formand Hans Frederik Dydensborg også meget glad for donationen, som der er stort behov for.

”Vi er utroligt glade for, at Coop tager ansvar for udviklingen og ønsker at gøre en forskel gennem denne donation. Siden 2010 har vi opbygget en række tætte samarbejder med fattige lande i såvel Afrika som Asien og Mellemøsten, og netop her er der i dag et kæmpe behov for at få støtte til pandemibekæmpelsen udefra,” siger Hans Frederik Dydensborg.

Onsdag 1. september kl. 11.30 ankommer de 263.000 visirer - i alt 111 paller - til Global Medical Aids lager i Skibby, Sjælland. Hovedgaden 81, 4050 Skibby. De køres fra Coops lager i Odense.


Logo