Gert Svendsen (yderst til venste med skiltet) ved indvielsen af Grace General Hospital

Stor sengedonation bidrager til drift af nyt hospital for fattige i Indien

Publiceret dato

Med 4 containere indeholdende bl.a. 100 senge og hospitalsudstyr fra Global Medical Aid er det nyopførte Grace General Hospital ved at være fuldt udstyret til at tage imod de mange fattige i Khammam regionen, som ellers ikke ville få mulighed for behandling.

Katastrofal mangel på sengepladser
I dag er der mindre end 1,3 senge pr. 1000 mennesker i Indien. I forhold hertil anbefaler Verdenssundhedsorganisationens minimum 3,2 senge pr. 1000 mennesker. Som alle andre steder betyder de utilstrækkelige diagnose- og behandlingsfaciliteter, at sundhedstilstanden i den fattigste del af befolkningen er kritisk. Det gælder ikke mindst i stammedistriktet Khammam i det østlige Indien, hvor den kristne missions- og hjælpeorganisation Grace Social Service (GSS) nu har samlet midler til at opbygget et nyt og moderne hospital. GSS er ledet af Biskop Jacob (Jacob Marineni), der bl.a. samarbejder med den danske, fælleskirkelige forening Agape Indien Danmark, hvis formål er at styrke GSS økonomisk og ressourcemæssigt, bl.a. i forbindelse med etablering og drift af børnehjem, skoler, hospitaler og plejehjem. Som led i dette arbejde blev Gert Svendsen, formand for Agape Indien Danmark, opmærksom på mulighederne for at få hospitalsudstyr fra GMA.

GMA satte skub i tingene
Biskop Jacob havde spurgt Agape Indien Danmark om de kunne hjælpe ham med at finde senge til hans nye hospital, og i den forbindelse fandt Gert Svendsen frem til GMA på nettet. 
”Da jeg så GMA’s liste med hospitalsudstyr til donation, blev jeg rigtig varm på at få en samtale med Hans Frederik Dydensborg, for her var der en masse, der godt kunne bruges dernede - blandt andet hospitalssenge”, fortæller Gert Svendsen. ”Så jeg skrev til ham og spurgte, om han havde lyst til at være med i vores projekt i Indien, og det ville han meget gerne. Vi har de samme tanker om mange ting, og det har været utroligt spændende at arbejde sammen med Hans Frederik.  Han har jo også alle kontakterne, så det var lige pludselig vildt nemt for os at få tingene afsted.”
Donation til en værdi af 1 mio. kr.

De 100 senge samt hospitalsudstyr, som GMA har doneret til Grace General Hospital, har en anslået værdi på ca. 1 mio. kr., og ifølge Gert Svendsen opfylder de et stort behov: ”Jeg var dernede her i august måned for at se hospitalet sammen med en anden fra Agape Indien Danmarks bestyrelse, og der er tale om et Multi Specialty Hospital med meget høj standard. De arbejder stadig på de øverste af de fire etager, men personalet er ansat, og den nederste etage er allerede taget i brug. Alle senge og madrasser er ankommet, og desuden har GMA bidraget med kørestole, rollatorer og andet udstyr, som der var behov for - og det har gjort en kæmpe forskel. Projektet er blevet rigtig godt modtaget i den lokale befolkning, og selvfølgelig især i målgruppen, der skal bruge hospitalet. 

Du kan læse mere om Agape Indien Danmark og Grace General Hospital her: agapeindien.dk