Presse

Kasseret medicin og udstyr redder liv i ulande

En advokat, frivillige læger og enkelte andre redder hvert år liv i ulande, fordi de sender kasseret hospitalsudstyr og kasseret medicin fra Danmark til trængende hospitaler.

På et lager i Hørsholm står der en hel karavane af hospitalssenge, monitorer og infusionspumper. Sække fyldt med blå og grønne hospitalsuniformer ligger i en stor bunke. Lageret tilhører organisationen Global Medical Aid (GMA), der modtager alt det hospitalsudstyr, som hospitalerne kasserer, og pallevis af medicin fra danske medicinalfirmaer.

Medical Equipment Donated from the Danish ngo Global Medical aid (gma) and Unfpa to Ukraine

Haemorrhage or heavy and uncontrolled bleeding is one of the serious complications that can be life threatening for pregnant women. It is therefore vital to have access to a safe blood transfusion. But around the world, many hospitals lack adequate clinical equipment for collecting, fractionating and storing donated blood, resulting in maternal deaths which otherwise could have been averted. At the same time, in countries like Denmark, still functioning equipment is being replaced with even newer equipment.

Bioanalytiker i Ukraine: ”Så nedslidt, at det er til at græde over”

Efter at jeg er kommet hjem fra Ukraine, har jeg fået en mission. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at skaffe hospitalet uden for Kiev i Ukraine en centrifuge. Og allerhelst to. Jeg vil også gerne være med til at lave en systematisk indsamling af laboratorie- og hospitalsudstyr i det hele taget. De mangler virkelig så meget, og alt er trist og nedslidt.

Læs hele historien i det vedhæftede dokument

Samarbejde med Global Medical Aid( GMA).

Stomiforeningen COPA har ved et tilfælde fået et fint og meget økonomisk fordelagtigt tilbud om

transport af alle de stomihjælpemidler, der bliver indsamlet til stomiopererede i Odessa, Ukraine.

De to sidste forsendelse af i alt 6 paller er kommet til Odessa med hjælp fra GMA, der sender

hospitalsudstyr til Kiev. Vi fik vores paller med fra GMA lageret i Kokkedal til en MEGET billigt

pris. Den sidste forsendelse helt gratis.

Udgifterne har derved kun været transport fra Kolt til Kokkedal og senere fra Kiev til Odessa.

Danish NGO ‘Global Medical Aid’ Donates a Brand New Defibrillator to Kobanê

On 20th of November a brand new and much needed defibrillator was delivered to Kobanê for use in the local hospital.

The donation came from the Danish NGO Global Medical Aid (GMA) which specialises in providing medical equipment and supplies to developing countries.  The delivery of the much needed brand new defibrillator was largely organised with the support and aid of Dr. Zeynep Binici Cetinkaya, a cardiologist at The Heart Centre, Department of Cardiology, Rigshospitalet.

Nødhjælpsorganisation fik defekt hospitalsudstyr: Vi bliver brugt som storskrald

Danske hospitaler donerer brugt udstyr som nødhjælp. Men det brugte udstyr kan være farligt at bruge, advarer nødhjælpsorganisation.

Nødhjælpsorganisationen Global Medical Aid, der arbejder med at sende medicin og hospitalsudstyr til fattige lande i Afrika, anklager nu Region Hovedstaden for at bruge dem som storskrald.

Organisationen har nemlig modtaget masser af brugt hospitalsudstyr fra regionens hospitaler, som slet ikke virker. Alt fra anæstesiapparater over infusionspumper til hjertestartere har vist sig at være defekte.

Ambulancer i Krig

.. Krigen raser i Ukraine. Den østlige del af det store land er blevet kastet ud i en blodig krig, som begyndte hurtigt og uden varsel. Ingen var forberedt på det angreb, som russiske separatister satte ind, og Ukraine lider. Men over hele Europa slider ildsjæle med at hjælpe, hvor de kan. Også i Danmark, hvor den velgørende organisation, Global Medical Aid, for længst har taget førertrøjen.

GMA har gennem det seneste år sendt 500 kubikmeter medicin og medicinsk udstyr til det kaos-ramte land. De taler ikke bare om problemerne og de enorme behov, der altid følger i kølvandet på en krig. De gør noget ved dem. Effektivt og organiseret....

Ngo: Danida forhindrer donationer af medicin til ulande

Nye Danida-regler umuliggør ifølge den danske velgørenhedsorganisation Global Medical Aid donationer af medicin og hospitalsudstyr til ulande

Nye regler betyder, at det i praksis er umuligt at donere hospitalsudstyr og medicin til ulande med støtte fra Danida.

Det mener den danske velgørenhedsorganisation Global Medical Aid, der de seneste fire år har doneret for over 100 millioner kroner medicin og hospitalsudstyr til fattige udviklingslande.

Det brænder jeg for

MEDICIN TIL TREDJE VERDENS LANDE

Fra sit kontor i villaen i Birkerød styrer advokat Hans Frederik Dydensborg en konstant strøm af medicin og hospitalsudstyr fra Danmark til lande som Benin, Afghanistan og Nepal. Det er en lille indsats, som gør en enorm forskel, mener han.

Tekst: Hanne Hauerslev
Foto: Sif Meincke.

Hospitalsudstyr på vej til Makedonien

Hvad ville du sige til at skulle hænge drop på rustne søm over vinduet? Ansatte på utallige hospitaler rundt omkring i verden har meget dårligt udstyr. Hospitaler i hovedstaden hjælper med for at sikre bedre udstyr til de fattige hospitaler

I denne uge ruller en lastbil fra Rigshospitalet, Glostrup, Gentofte og Hvidovre Hospital fyldt med senge, borde, tæpper, udmælkningsmaskiner, computere og mikroskoper ind på to makedonske hospitaler. 

Årets helt 2012

Siden 2010 har Hans Frederik Dydensborg med sin velgørende forening Global medical Aid stået for at sende kasseret, men fuldt ud brugbar medicin og hospitaludstyr til en værdi af 76 mio. kr ressoucesvage sygehuse i bl.a. Sri Lanka og Burkina Faso. Uden nogen form for fortjeneste.

Donationer der nytter

I Danmark kasseres der hvert år hospitalsudstyr for millioner af kroner, og der destrueres mere end 8000 tons medicin. Men langt størstedelen af det kasserede hospitalsudstyr og medicinen kan sagtens stadig anvendes og gøre gavn i den fattige del af verden.

Depression stiger med 25% blandt flygtninge

Global Medical Aid donerer medicin til en værdi af 25 millioner Rupee
Psykiatriske tilfælde er steget til over 25% i år blandt Bhutanske flygtninge som lever i lejre i Jhapa og Morang. Dr. Madhurima Badre, projektlederen for AMDA-Nepal Primary Health Care Project for Bhutanese Refugees sagde, “Tilfælde af depression er steget med betragteligt med næsten 25% blandt flygtningene.” AMDA (Association of Medical Doctors of Asia) overvåger og tilbyder sundhedsservices for 80,000 flygtninge som bor i tre lejre i Jhapa og en i Morang.